Care este diferența dintre imaginile dinamice GIF și imaginile statice JPG?

2023-11-06

GIF format imagine

Născut în 1987, folosit de obicei în animația paginii web, folosind compresie fără pierderi, suportând 256 de culori (denumite în general 8 bit culoare). Acesta are cel mai mic efect de culoare, și, în general, imagini colorate nu vor fi salvate cu GIF.

GIF este împărțit în GIF static și GIF dinamic, cu o extensie de. Gif. Este un format bitmap comprimat care suportă imagini de fundal transparent și este potrivit pentru o varietate de sisteme de operare. "Dimensiunea corpului" este foarte mică. Multe animații mici de pe internet sunt în format GIF.

De fapt, GIF salvează mai multe imagini ca fișier de imagine pentru a genera animație gif, deci GIF este încă un format de fișier imagine. Dar GIF poate afișa doar 256 de culori. În general, imaginile dinamice pe care le vedem în paginile web sunt în general în formatul GIF.

Avantajele sale sunt: dimensiuni mici, efect excelent de compresie, animatie suport, suport pentru efect transparent. Dezavantajul este: efect de culoare slab.



Imagine GPEG (jpg pentru scurt)

S-a născut în 1992. Cel mai comun format pentru camerele digitale pentru a salva imagini este compresie pierdere și culoarea adevărată de 24 de biți (224=170000 de culori).

JPEG are avantaje în comprimarea imaginii, dar este compresie pierdere și calitatea imaginii va fi pierdut. Fotografie generală ecran cu format PNG, este o calitate mai mare decât JPEG și dimensiunea fișierului mai mică.

Avantajele sale sunt: bună restaurare de culoare, poate reduce considerabil volumul fără distorsiune evidentă a fotografiilor, și JPG este cel mai bun mod de a oferi cele mai naturale și scenice imagini de pe site. Dezavantajul este că animația nu este susținută și transparența nu este susținută.



Format imagini PNG

Introdus în 1996, compresie fără pierdere, cele mai frecvente formate folosite sunt 256 de culori indexate (PNG-8) și culoarea adevărată de 24-bit (PNG-24)(desigur, PNG susține mult mai mult decât atât), suportă canalul complet alpha (256 nivel de culoare translucentă ajustabilă), și nu suportă animația.

PNG ar trebui promovat în proiectarea site-ului web. Este recunoscut ca fiind cel mai potrivit format de imagine pentru pagini web. Google este un bun exemplu. Aproape toate resursele de imagine de pe site-urile Google sunt în format PNG. 8-bit PNG poate înlocui complet GIF.

Avantajele sale sunt: compresie clară, fără pierdere, compresie relativ ridicată, transparență treptată, și aproape toate avantajele GIF; Dezavantajul este că nu este la fel de bogat în culoare ca JPG, și același volum de imagine este ușor mai mare decât JPG.

În rețea, multe formate de imagine în icoane mici, în general, utilizează png, care poate fi folosit direct ca material, pentru că are o caracteristică foarte bună: fundal transparent. PNG are un alt avantaj, adică, afișaj de aproximare succesiv (ecraj progresiv): atunci când transmite fișiere de imagine, întregul contur poate fi afișat mai întâi, și apoi detaliile imaginii sunt afișate treptat, adică, imaginea de afișare cu rezoluție redusă este afișată prima dată, de la fuzzy până la clar; Şi apoi unchiul îşi îmbunătăţeşte rezoluţia. Aceasta este o experiență bună de utilizator.