Ce este un film GIF?

2023-11-06

Numele GIF este o abreviere a Formatului Graphics Interchange, care a fost dezvoltat de Compu Serve în 1987 pentru a umple golul în formate de imagini cross-platformă. GIF poate fi susținut pe o varietate de platforme, cum ar fi PC și Mactiontosh.

Un GIF este o bitmap. Principiul general de bitmap este: imaginea este compusă din mai multe pixeli, fiecare pixel este atribuit o culoare, aceste pixeli împreună constituie o imagine dinamică. GIF folosește un algoritm de compresie Lempel-Zev-Welch (LZW) și suportă până la 256 de culori. Din cauza acestei caracteristici, GIF este mai potrivit pentru imagini cu mai puțin culoare, cum ar fi forme de desene animate, logo-uri companie, etc. Dacă întâmpinați nevoia de a utiliza culoarea adevărată a ocaziei, atunci expresia GIF este limitată. GIF vine de obicei cu o paletă de culoare, care stochează diferitele culori necesare. În aplicația Web, dimensiunea fișierului de imagine va afecta, evident, viteza de descărcare, astfel încât să putem optimiza paleta în funcție de caracteristicile GIF cu paleta, reduce numărul de culori folosite în imagine (unele imagini nu pot folosi culoarea poate fi eliminate) Fără a afecta calitatea imaginii.

Cea mai mare diferență între formatul GIF și alte formate de imagine este că este complet conceput ca un standard public. Datorită popularității rețelei Compu Serve, multe platforme sprijină imagini dinamice format GIF. Compu Serve promovează GIF cu un manual de distribuție gratuită, dar necesită ca software-ul folosind formatul de fișier GIF să includă o descriere a informațiilor sale privind dreptul de autor.